Yaz Stajı
Staj İşlemleri
STAJ İŞLEM BASAMAKLARI
 
  1. Öğrenci tarafından Staj Başvuru Formu doldurularak staj yapılacak işyerine başvuru yapılacaktır.  Form e-imzalı olduğundan ıslak imzaya gerek yoktur. Staj Başvuru Formu, staj yapılacak işyerindeki yetkili kişi tarafından imza ve kaşe/mühür ile onaylandıktan sonra staj başlama tarihinden en geç 15 gün önce ilgili program sorumlusuna 3 nüsha halinde teslim edilecektir. Staj başlama tarihinden en geç 15 gün önce program sorumlusuna teslim edilmeyen Staj Başvuru Formları işleme alınmayacaktır.
  2. Staj Başvuru Formunda bulunan “Genel Sağlık Sigortası Beyan ve Taahhüdü” bölümündeki kutucukların eksiksiz ve doğru olarak doldurulması ve imzalanması öğrencinin sorumluluğundadır. Öğrencinin beyanı esas alınacaktır. Verilen beyan neticesinde doğabilecek her türlü sıkıntıdan ve mağduriyetten öğrenci sorumludur.
  3. Öğrenciler program sorumlusunun onayı olmadan ve sigorta işlemleri tamamlanmadan staja başlayamaz. Başvurusu program sorumlusu tarafından onaylanıp Müdürlük Makamına gönderilmeyen öğrencilerin Sosyal Güvenlik Kurumu sistemine giriş kayıtları yapılmaz.
  4. Öğrenci staj başlangıç tarihinden önce E-Devlet üzerinden “SGK İşe Giriş Bildirgesini” kontrol etmelidir.
  5. Staj yeri onaylanan öğrenci, program sorumlusuna dilekçe şeklinde yazılı olarak bilgi vermeden ve Staj Komisyonu’nca kabul edilebilecek bir mazereti olmadan staj yerinde değişiklik yapamaz. Staj yerinde değişiklik talebi kabul edilen öğrencinin daha önceki yapmış olduğu staj başvurusu dikkate alınmayacağından, tekrar Staj Başvuru Formunu doldurup yukarıda belirtilen şartlara riayet etmek zorundadır.
  6. Stajını bitiren öğrencilerin staj dosyaları program sorumlusu tarafından incelenecek, gerekli görülen öğrenciler mülakata veya uygulamaya alınabilecektir.
  7. Yaz stajına %100 devam zorunludur. Öğrenci, staj süresinin %50’sini geçmemek koşuluyla, hastalık veya kabul edilebilir başka nedenlerle stajına devam edemeyeceğine ilişkin resmi belgeyi, mazeret süresi bitmeden program sorumlusuna bildirmek ve iletmek zorundadır. Mazeret süresi bittikten sonra iletilen resmi belgeli mazeretler kabul edilmeyeceğinden dolayı, doğabilecek mağduriyetlerden öğrenci sorumlu olacaktır. Resmi belge ile belgelendirilmeyen devamsızlıklar, mazeretten sayılmamaktadır. Şartlara uygun olan mazeretlerde belirtilen süre kadar öğrencinin stajı uzatılarak SGK e-bildirge sistemine işlenecektir.
  8. Öğrencinin Zorunlu Yaz Stajı Evraklarının/Dosyalarının ilgili program sorumlusuna bizzat elden teslim etmesi tavsiye olunur. Kargoyla gönderilmesi durumunda kargo alıcı bölümüne program sorumlusu Öğretim Elemanının Ad ve Soyadı ile öğrencinin programı yazılması gerekmektedir. Çeşitli sebeplerden dolayı doğabilecek gecikme, kaybolma v.b mağduriyetlerden tamamen öğrenci sorumludur.
  9. Zorunlu Yaz Stajı Dosyalarının kargoyla teslim adresi aşağıda belirtilmiştir. (Alıcı kısmına Program sorumlusu Öğretim Elemanının ad ve soyadı ile öğrencinin programı muhakkak yazılacaktır) Yenimahalle Mah. Prof. Metin Sözen Cad. No: 4/1 78600 Sağlık Hizmetleri MYO Öğrenci İşleri Birimi Safranbolu/KARABÜK 
 
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ VE
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU
DÖNEM İÇİ KLİNİK/SAHA UYGULAMA VE YAZ STAJI YÖNERGESİ

STAJ MUAFİYETİ
 
MADDE 19 (1) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri alanı ile ilgili bir işte ve SGK’na kayıtlı olarak en az altı ay çalıştığını gösteren hizmet döküm belgesi ile ilgili Dekanlık/Müdürlüğün belirlediği tarihlerde muafiyet talebinde bulunabilir. Bu durumdaki öğrenci, Staj Muafiyet Formu ve SGK hizmet döküm belgesi ile ilgili Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne başvurur. Öğrencilerin durumları Meslek Yüksekokulu Staj Komisyonu tarafından değerlendirilir ve karara bağlanır. Yatay geçişle kayıt yaptıran öğrencinin daha önce öğrenim gördüğü bölümünde kabul edilmiş eski stajları, belgelendiği takdirde staj komisyonu tarafından değerlendirilir ve kabulü staj komisyonunun takdirindedir.


Staj başvurularınızla ilgili belgeleri bu sayfa içerisinde bulabilirsiniz.