Güncel Duyurular
Program Bilgileri

Odyometri- Programı Bilgileri    

Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 25
Staj Durumu 30 iş günü
ÖSYM Tipi TYT

Program İçeriği

Programın amacı, uygun hekimin hastayı muayenesinden sonra kulak hastalıklarının tanı ve tedavi şeklinin belirlenmesinde yardımcı olmak, işitme seviyesini belirlemek ve diğer odyometrik testleri doğru olarak yapabilecek sağlık elemanları yetiştirmektir.

Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü

Öğr.Gör. Emre SÖYLEMEZ

Tarihçe

Odyometri Programı 2022-2023 eğitim öğretim döneminde açılmıştır. 25 kontenjan ile faaliyetlerine devam etmektedir.

 

Kazanılan Derece

Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler odyometri önlisans diploması almaya hak kazanırlar.

Kabul Koşulları

Yüksek Öğretim Kurulu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınav sonucunda TYT puan türünde yeterli puanı almış (ve varsa ÖSYM Yerleştirme Kılavuzunda yer alan programın gerektirdiği özel şartları taşıyan) öğrenciler programa kayıt yaptırabilirler.
Programlara ayrıca yatay geçiş yoluyla da öğrenci kabul edilmektedir.
Bu geçişler yönerge ile düzenlenmiştir ve öğrenciler farklı yükseköğretim kurumlarının diploma programları veya aynı yükseköğretim kurumu içindeki farklı diploma programları arasında önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapabilirler.

Üst Kademeye Geçiş

Odyometri Programı’nı bitiren öğrenciler ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde;
Fizik,
Fizik Mühendisliği,
Optik ve Akustik Mühendisliği,
Odyoloji,
İşitme Engelliler Öğretmenliği,
Dil ve Konuşma Terapistliği lisans programlarına geçiş yapabilirler.

 

Mezuniyet Koşulları

Öğrencilerin mezun olabilmeleri için öğretim programında belirtilen dersleri ve kredi saatlerini (minimum 100 ders saati veya 120+12 AKTS) başarıyla tamamlamış ve ağırlıklı genel not ortalamalarını en az 2.00 düzeyine çıkarmış olmaları gerekmektedir.
Programda 30 iş günü staj çalışmasını başarılı olarak tamamlamış olmaları da zorunludur.

 

Mezun İstihdam Olanakları

Program mezunları Sağlık Bakanlığı´na bağlı kamu ve özel yataklı/yataksız tedavi kurum ve kuruluşlarının KBB polikliniklerinde, işitme cihazı uygulama merkezlerinde odyometri teknikeri olarak çalışabilmektedir.

Ölçme ve Değerlendirme

Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması dönem sonu sınavına girebilmesi için o dönemki teorik derslerin en az %70’ine ve uygulamalı derslerin en az %80’ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notunda ara sınav %40 ve final sınavı %60 etkilidir. Öğrencinin bir programdan mezun olabilmesi için alması gereken tüm dersleri başarmış ve genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir. Ortalaması 2.00’ın altında kalan öğrencilerin ortalamalarını 2.00’ya yükseltebilmek için notu DC ve altı olan derslerden tekrar ders almaları gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi Karabük Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sitesinden (https://oidb.karabuk.edu.tr) alınabilir.