KBÜ Personeline İlk Yardım Eğitimi Verildi

KBÜ Personeline İlk Yardım Eğitimi Verildi

Karabük Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler İlk ve Acil Yardım Programı tarafından Karabük Üniversitesi personelinin temel sağlık bilgisinin artırılması, ilk yardım bilgi ve becerisinin öğretilmesi amacıyla iki günlük eğitim gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda düzenlenen eğitimde Karabük Üniversitesi personeline, ilk yardımın önemi ve ilk yardım esnasında yapılması gerekenler anlatıldı. Eğitimde bilinçli ilk yardım müdahalesi ile birçok insanın hayata tutunduğu, bu nedenle herkesin ilk yardım eğitimi almasının önemli olduğuna vurgu yapıldı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler İlk ve Acil Yardım Programı Öğr. Gör. Ümit Topcuoğlu, ”Çalışanlarımıza yönelik hizmet içi eğitim kapsamında ilk yardım, pratik ve teorik kısımdan olmak üzere 16 saatlik bir eğitim planlaması yaptık. Çalışanlarımızın bu anlamda ihtiyacı olan ilk yardım, acil müdahale konularında önemli olan konular üzerine özellikle afet sonrasında gönüllü olan çalışanlarımıza yönelik iki günlük eğitim gerçekleştirdik. Toplum olarak özellikle ilk yardım bilincini aşılamak için de güzel bir eğitim oldu” diye konuştu.