Güncel Duyurular
hakkımızda
KAPSAM
İlaç sektörü, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sürekli olarak gelişmektedir. Bu nedenle iyi bir eğitim almış olan ilaç tanıtım elemanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Tıbbın ilerlemesi sonucu son yılların en gözde meslek gruplarından biride Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programıdır. Bu program, ilaç ve medikal sektörüne satış elemanı yetiştiren bir programdır.

AMAÇ
ilaç ve medikal sektörlerinde istihdam edilmek üzere, sektörün beklenti ve ihtiyaçları dahilinde öncelikli olarak tercih edilen ve istihdam edilen insan kaynağını yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.»

PROGRAMIN HEDEFİ
ilaç sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ihtiyaç duyduğu temel mesleki bilgi ve altyapıya sahip kaliteli personel yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

PROGRAMDA VERİLEN EĞİTİM
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programı eğitimi ile ilaç sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ihtiyaç duyduğu temel mesleki bilgi ve alt yapıya sahip, ilaç firmalarının ürettikleri ilaçları hekimlere tanıtacak ve onlara ulaştıracak kaliteli personel yetiştirilir. Programın amacı, günümüz Türkiye’si ilaç sektörünün ihtiyaç duyduğu, bilgili, öz güven sahibi, iletişimi kuvvetli, saygın, planlı ve organize çalışma yeteneğine sahip pazarlamacılar yetiştirmektir.

MEZUNLARIN İŞ OLANAKLARI
Mezunlar ilaç firmalarında, ecza depolarında ve medikal firmalarda tıbbi mümessil, satış temsilcisi gibi unvanlarla görev alırlar. Tıbbi Mümessiller pazarın ihtiyacı olan ilaçları tanıtım ve pazarlama, rakiplerin pazardaki hareketlerine göre satış şartlarını belirleme, ilaç ile ilgili bilgileri aktarma, promosyonları ve bilimsel toplantıların düzenlenmesini organize etmek, tanıtımını yaptığı ilacın doktorlar tarafından hasta reçetelerine yazılmasını sağlamak gibi görevler üstlenirler.

İş İmkanları

  1. Halkla ilişkiler uzmanı
  2. Kalite yöneticisi,
  3. Pazarlamacı, Satış, satınalma İşleri,
  4. Sigortacılık,
  5. İlaç firmalarında, eczanelerde, ecza depolarında,
  6. Sağlık Turizmi gibi birçok alanda iş imkanına sahiptirler.