''DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ'' Öğrenci Seçme Sınavı Hk.
      


DENEYAP ATÖLYESİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR
1. Projenin Yürütücü Kurumları Kimlerdir?
  • T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
  • T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı
  • TÜBİTAK
  • Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı
2.Deneyap Teknoloji Atölyelerinde Hangi Günlerde Eğitim Verilecektir?
*Eğitimlerimiz okul dönemlerinde hafta sonu cumartesi veya pazar günleri öğleden önce veya öğleden sonra olacak şekilde haftalık 4 saat olarak yürütülmektedir. Yaz tatili dönemlerinde ise eğitimler hafta içi hızlandırılmış bir program ile uygulanmaktadır.

3.Öğrenci Seçme Sınavının İçeriği Nasıl Olacaktır?
*Seçme sınavlarımız, eğitim programlarımızla paralel şekilde teorik ve pratik sınav olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Yazılı sınavda öğrencilerin bilimsel uygulama, mühendislik tasarım süreç, rutin olmayan düşünme, matematiksel muhakeme, uzamsal muhakeme, sayı ve şekil, sayı ve işlem, genel kültür becerisi; model oluşturma, yön bilgisi, mühendislik ve teknoloji ile ilgili günlük yaşam becerilerini ölçmeye yönelik sorular yer almaktadır. Sınavda Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür konularından toplam 40 (kırk) adet soru sorulacaktır. Adaylara 100 (yüz) dakika sınav süresi verilecektir.
Yazılı sınavı başarıyla tamamlayarak uygulama sınavına giren adaylar ise kendilerine sunulan tema doğrultusunda özgün fikirlerini ortaya çıkaran, teknik bilgilerini kullanabilecekleri proje tasarımı yapar ve tamamlanan projelerini ilgili jüri üyelerine belirlenen süre dâhilinde anlatırlar. Sürecin tamamında öğrencilerin, kendini ifade edebilme, özgün düşünme, yenilik katabilme, konu ile ilgili bilgi sahibi olma becerileri dikkate alınarak değerlendirme yapılır.

4. Teknoloji Atölyelerinde Verilecek Eğitim Başlıkları Nelerdir?
Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde ortaokul ve lise olmak üzere iki farklı düzeyde eğitimler verilmektedir.
36 aylık eğitim programına dâhil olmaya hak kazanan öğrenciler; “Tasarım ve Üretim”, “Robotik ve Kodlama”, “Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti”, “İleri Robotik”, “Siber Güvenlik”, “Enerji Teknolojileri”, “Havacılık ve Uzay Teknolojileri”, “Yazılım Teknolojileri”, “Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji”, “Mobil Uygulama” ve “Yapay Zeka” olmak üzere 11 farklı alandaki teknoloji eğitimlerinin tamamını ücretsiz alacaklardır.

5.Eğitim Süreci Nasıl Olacaktır?
*ilk aşamada 11 ayrı başlıkta 24 ay ders dönemi olacaktır. Öğrenciler her eğitim sonrasında takım halinde proje çalışması yapılacaktır.
2. aşamada 12 aylık takımlar döneminde de yetkin olduğu alanlarda ulusal ve uluslar arası yarışmalara katılım sağlanacaktır.

6-Sınava Hangi Sınıflar Başvuru Yapabilir?
*2021-2022 öğretim yılında 4,5. Sınıf öğrencileri ile 8,9. Sınıf ve lise hazırlık öğrencileri başvuru yapabilir.

7- Devam Zorunluluğu Var Mıdır?
*Eğitim almaya hak kazanan öğrencilerin belirli devamsızlık hakkı vardır. Eğitimlere devam etmeyenlerin ilişiği kesilecektir.

8- Bir Sonraki DENEYAP Sınavı Ne Zaman Yapılacaktır?
*Eğitimleri almaya hak kazanan öğrencilerin eğitim süresi 3 yıl olduğu için bir sonraki seçme sınavı 3 yıl sonra yapılacaktır.

9- Eğitimler Nerede Gerçekleştirilecektir?
*Karabük Gençlik Merkezinde (Karabük Terminali arkası, Öğlebeli Mahallesi)verilecektir.

10- Detaylı bilgileri nereden bulabilirim?
*DENEYAP Türkiye internet sayfasından merak edilen sorularınızın detaylı olarak cevaplarını bulabilirsiniz.