Meslek Yüksekokulumuz Mezunlarını Uğurladı...
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezun olmanın sevincini ve gururunu yaşadı.
 
2016 - 2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan 650 öğrenci mezun oldu.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda birinci İlk ve Acil Yardım Programı öğrencisi Ebru Kara, ikincileri İlk ve Acil Yardım Programı öğrencisi Kübra Alkan ve Fizyoterapi Programı öğrencisi Melisa Kübra Hasdemir olurken üçüncüsü de Fizyoterapi Programı öğrencisi Tuğçe Yılmaz oldu.
 
Kampüsteki Bayrak Alanı’nda gerçekleşen Mezuniyet Töreni’ne Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş ve Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meryem Çolak, müdür yardımcıları, program sorumluları, akademik ve idari personel ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Sizden beklentileri olanlar var. Hedefiniz insanlık olsun, Türkiye olsun”
 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada bugün Karabük Üniversitesi’nde tarihi günlerden birinin yaşandığını ve dört gündür devam eden mezuniyet törenlerinde aynı coşkunun bugün de burada yaşandığını söyledi.
 
Konuşmasında mezunlara önemli tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Güneş şunları söyledi: “Sizleri karşımda görünce öğrencilik yıllarıma döndüm. Yıl 1991 Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olan Hacettepe’den mezun olmanın gururunu yaşıyordum. Hakikaten anlamlı bir gündü. Üniversitenin verdiği isimle mezun olup hemen işe başlayacağımızı düşünüyordum ama öyle olmadı. Üniversiteden çok kişinin kendisinin önemli olduğunu fark ettim. Geriye dönüp yaptığım işleri, yaşadığım süreçleri gözden geçirdiğimde yazdığım makalelerin, bilimsel çalışmalarımın bundan 50 yıl sonra insanlığa yararı olacak mı diye sorgulamaktan kendimi alamıyorum. Sahip olduğunuz unvanların hiçbir anlamı yok. En büyük anlam sizin kendi içinizde ve duruşunuzda bulunuyor. Önce kendinize güvenmelisiniz, yoksa hiçbir şey yapamazsınız. Sizden beklentileri olan aileniz, çevreniz ve koskocaman ülkeniz Türkiye var. Hedefiniz insanlık olsun, Türkiye olsun. Şu özgüveni taşıyın; ‘Ben geleceğim, ben yoksam gelecek de yok’. Hepinize başarılar diliyor ve hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bahtınız açık, geleceğiniz huzur ve bereket dolu olsun.”  

“Sizleri, güzel işler başarmış birer sağlık çalışanı olarak görmek bize yeter”
 
Törende konuşan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meryem Çolak, bu yıl Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun 9 programından 650 öğrenciyi mezun ettikleri için gururlu olduklarını ifade etti.
 
Yrd. Doç. Dr. Meryem Çolak konuşmasında mezunlarla ilgili olarak şu sözlere yer verdi: “Sizleri bugün iş hayatına veya bir üst eğitime uğurluyoruz. Sizleri güzel işler başarmış bireyler, mutlu ve huzurlu yaşam süren insanlar ve başarılı birer sağlık çalışanı olarak görmenin gururu bizlere yeter. Şimdi ülkeniz ve kendiniz için sorumluluk alma zamanı. Yolunuz, bahtınız açık olsun.”
 
Konuşmaların ardından programlarını dereceyle bitiren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Ardından dereceye giren öğrenciler kütüğe isim çaktı. Mezun öğrenciler mezuniyet sevincini kep atarak aileleri ile birlikte paylaştı.